Uzmanlık Eğitimini Tercih Edecekler İçin Bilgilendirme

Tıpta Uzmanlık Kurulu tarafından belirlenen Uzmanlık eğitimi programı, Anabilim Dalı Başkanlığımızca 4 yıllık eğitim programına entegre edilmiş ve Asistan Karnesinde yer almıştır. Buna göre 4 yıllık programda; asistanların yıllık çalışma çizelgeleri, eğitim alacakları servisler, nöbet sayıları, rotasyon bilgileri standardize edilmiş olup mümkün olduğunca bu sistematiğe uyulmaya çalışılacaktır. Asistan karnesi ve bölüm tanıtım kitapçığı eğitimi başlangıcında asistanlara bilgi amaçlı verilmekte ve oryantasyon eğitimine alınmaktadır.
Kliniğimizde halihazırda Genel Pediatri kliniği dışında Neonataloji, Çocuk Kardiyoloji, Çocuk Nefroloji, Çocuk Endokrinoloji, Çocuk Nöroloji, Çocuk Allerji ve immünoloji yandalları ile hem sağlık hizmeti sunulmakta hem de asistanlara eğitim ortamı sağlanmaktadır. 
Kliniğimizde ilk yıl öncelikle Çocuk Servisi ve Yenidoğan Yoğun bakım Ünitesi’nde uzman doktorlar eşliğinde hasta takibi yapılmakta, girişimsel işlem eğitimleri ve uygulamaları gerçekleştirilmektedir. Yenidoğan Resüsitasyonu, yabancı cisim aspirasyonu gibi bazı konularda üniversitemiz bünyesindeki Klinik Uygulamalar Merkezinde (RSIM) hasta maketleri veya klinik simülasyon senaryolarıyla eğitim desteklenmektedir. Sonraki yıllarda Çocuk Acil Servis, Genel Pediatri Polikliniklerinde hasta muayenesi gerçekleştirilmekte, çocuk nöroloji, çocuk kardiyoloji gibi iç rotasyonlar ve Çocuk Psikiyatri, Çocuk Cerrahisi gibi dış rotasyonlar sırayla gerçekleştirilmektedir.
Uzmanlık eğitim programı teorik eğitim kapsamında tatil dönemleri dışında genel olarak haftada üç gün öğle arasında makale sunumu, vaka tartışması, güncel kılavuz paylaşımı ve teorik eğitim/tartışma yapılmaktadır. Program “Uzmanlik Egitimi Seminer Programi” sekmesinde görülebilir. Ayrıca Tıp Fakültesi Dönem 6 ve Çocuk Acil Pratisyen Hekim eğitimi kapsamında birçok etkinliğe de katılım sağlanarak eğitim programı zenginleştirilmeye çalışılmaktadır.
Her yıl bir uzmanlık öğrencisinin Türk Pediatri Derneği veya Milli Pediatri Derneği tarafından düzenlenen kongrelerden birine katılımını desteklemekteyiz. Kongre katılımında; klinikte eğitim çalışmalarına katılım, bilimsel çalışmalara katılım, sözlü/poster sunumu gibi kriterler göz önünde bulundurulup uzmanlık öğrencilerine bilimsel çalışma hazırlama aşamaları, biyoistatistik, bildiri hazırlanması ve sunulması konusunda eğitim ve destek verilmektedir. 
Uzmanlık tezi kapsamında deneysel çalışmalara yer verilmekte olup bu konuda üniversitemiz BAP desteği sağlanmaktadır.